Hoppa till innehåll

Ringstad Gård

Ringstad gård har en lång historia och omnämns redan på 1300-talet såsom kronogård. Gården och dess omgivningar har dock haft stor betydelse långt före dess och på gården finns gravfält ända från järnåldern. Den nuvarande herrgårdsbebyggelsen är från 1700-talet och den vackra stenladugården stod färdig 1893. Gården har en egen äpplesort som heter ”Ringstad”.

Gravfält

1983 köptes gården av familjen Axelsson som har bott på gården och drivit lantbruket sedan dess. Idag odlar vi spannmål, åkerbönor, fodermajs och jordgubbar. Jordgubbarna säljs till livsmedelsbutiker i Norrköping, Skärblacka, Söderköping och Valdermarsvik. Jordgubbarna säljs även i egna kiosker runt om i Norrköping, Nyköping, Linköping, Söderköping och Finspång.  Vi har även ett sjuttiotal köttdjur och tar emot hästar för inackordering.

Ringstad_gård

 

Vår jordgubbs- och potatisodling är IP-sigill certifierad (reg nr 05-560041) vilket innebär att vi får använda ”Svenskt Sigill”- märket. IP står för ”integrerad produktion” och är en odlingsstandard där idén är att arbeta förebyggande genom att välja motståndskraftiga sorter, använda en sund  växtföljd och andra åtgärder som stärker grödans motståndskraft. Därmed kan bruket av kemikalier minskas kraftfullt och vi kan värna om vår biologiska närmiljö. Läs mer på www.svensktsigill.se

svenskt_sigill