Hoppa till innehåll

Hälsocoachen

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

”Jordgubbar är en stor favorit hemma hos mig. Det är både supernyttigt och underbart gott!”

Hälsocoach Sanna Dahlström om jordgubbar

 

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/2″][vc_single_image image=”485″ img_size=”large” alignment=”center”][/vc_column][vc_column width=”1/2″][vc_column_text]

Hälsocoachen Sanna Dahlström ger tips och idéer om jordgubbar och hälsa på vår hemsida

 

Sanna finns även på Facebook som @Hälsocoach Sanna Dahlström eller Instagram: @Sannadahlis. På hennes blogg kan du ta del av fler hälsosamma recept och tips www.nt.se/bloggar[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

Sanna om hälsa

 

Jag träffar människor varje dag som behöver stöttning på vägen till att leva mer hälsosamt. För mig är det viktigt att se på en livsstilsförändring i sin helhet. Flera komponenter påverkar vårt välbefinnande, sett både ur ett fysiskt och psykiskt perspektiv. Kost, träning, sömn och stress är några av de delar som spelar in, och alla går att jobba med på sitt vis.

 

Sanna om hälsosam mat


Jordgubbar håller dig mätt länge, tack vare att de innehåller mycket fibrer. Dessutom är de fullproppade med en massa fler nyttigheter, vilket du kan läsa mer om nedan. Jordgubbar är även perfekta att äta som smågodis. Minst lika gott, men så mycket nyttigare! Jag vill gärna dela med mig av mina favoritsommarrecept till dig. Du hittar dem här på Ringstad Gårds hemsida under fliken ”Hälsocoachens Recept”. Jag väljer så klart jordgubbar från Ringstad Gård eftersom jag vet att det håller fin kvalité och är fantastiskt goda!

/ Sanna Dahlström Dipl. Hälsocoach, Citykliniken i Norrköping

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_single_image image=”476″ img_size=”large” alignment=”center”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

JORGDUBBAR INNEHÅLLER:

 • Antioxidanter
 • C-vitamin
 • Flavonider
 • Ellagsyra
 • E-vitamin
 • K-vitamin
 • B-vitamin (Folsyra)
 • Fibrer

[/vc_column_text][vc_column_text]

VISSTE DU ATT JORDGUBBAR INNEHÅLLER MER C-VITAMIN ÄN APELSIN?

En portion jordgubbar ger mer än den rekommenderade dagsdosen av C-vitamin. Vitamin C är en viktig antioxidant som stimulerar kroppens upptag av Järn.


ANTIOXIDANTERNA ROSTSKYDDSBEHANDLAR KROPPEN

Antioxidanter är molekyler som förebygger oxidation i våra celler, de motverkar alltså den kemiska processen i kroppen som kan liknas vid invärtes rostbildning. Antioxidanter bekämpar de skadliga Fria Radikalerna och anses således väsentliga för en livslång hälsa. Fria radikaler är en restprodukt som bildas i samband med kroppens ämnesomsättning och syresättning. Vid ett överskott av radikaler kan kroppen skadas och åldras snabbare. Ett ökat intag av antioxidanter anses bland annat motverka inflammationer och hjärt- och kärlsjukdomar.


JORDGUBBAR SOM HUSKUR

Jordgubbar användas ofta i traditionella huskurer mot allt från tandsten till magkatarr. Bäret sägs lindra njursten och artrit, samt förbättra funktionen på lever och galla. Eftersom en större mängd jordgubbar kan verka laxerande så bidrar de även till att förnya tarmfloran.


ANTICANCEROGENA EGENSKAPER

Jordgubbar innehåller även Ellagsyra, som är ett ämne som anses avhjälpa cellförändringar orsakar cancer. Det motverkar dessutom hudskador av UV-ljus och minskar därmed bildningen av rynkor.


FOLSYRA

Ett annat ämne som finns i jordgubbar är Folat, eller Folsyra. Folsyran är nödvändig för bildningen av röda blodkroppar och bidrar till en normal fosterutveckling under graviditet.

 (Källa: Livsmedelsverket, Bärfrämjandet och Svenskt Sigill)

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][arrowpress_banner image=”2696″ btn_text=”Läs mer” big_title=”Se hälsocoachens recept” link=”url:http%3A%2F%2Fringstadgard.se%2Fhalsocoachensrecept%2F|||”][vc_empty_space][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_single_image image=”2663″ img_size=”medium”][vc_column_text]

Sanna Dahlström arbetar på Stjärnkliniken i Norrköping

Uppnå dina mål med Hälsocoaching!

Hälsocoaching innebär stöttning i olika typer av beteende- och livsstilsförändringar.


Vinster med Hälsocoaching:

 • En hälsosammare livsstil
 • En bättre livskvalité

För dig som vill:

 • Komma igång med träningen
 • Lägga om din kost
 • Gå ner i vikt
 • Sluta snusa/röka
 • Hantera din stress
 • Skapa sunda sömnvanor
 • Optimera resultaten av din hälsosatsning

Erhåller du ett friskvårdsbidrag från din arbetsgivare? Nyttja det till Hälsocoaching!


Vad är Hälsocoaching?
Inom Hälsocoaching används den beprövade tekniken Motiverande Samtal, en metod som med framgång används för olika typer av hälsorelaterade livsstilsförändringar. Upplägget och omfattningen av hälsocoachingen individ- anpassas utifrån dig och dina behov, detta genom att vi jobbar med målsättning och praktiska övningar inom det aktuella området.

Hur går Hälsocoaching till?
Vid ett uppstartsmöte kartlägger vi din nuvarande motivationsstatus samt lägger upp en plan på tillvägagångssätt för att nå hela vägen fram i din livsstilsförändring. Genom att du själv ges utrymme att reflektera över din situation så kan vi skapa ett upplägg anpassat efter just dina behov. Ett uppstartsmöte innefattar både praktisk rådgivning, övningar & målprecisering.

Mötesfrekvensen efter uppstartsmötet varierar beroende på det stöd som fordras. Möten kan hållas en gång i månaden, varje vecka eller som endast ett inplanerat uppföljningsmöte inom ett par månader, allt beroende på upplägg och målbild. Mötesfrekvensen anpassas även utefter var i förändringsprocessen klienten befinner sig. Detta kan innebära att vi ses oftare i början för att senare öka mellanrummet mellan våra träffar vart efter tiden går.

Mellan våra träffar kommer du att arbeta med olika fokusområden och/eller hemövningar, även dessa är naturligtvis individuellt framtagna utefter dina behov. I denna process finns din Coach tillgänglig för stöttning per mail eller telefon efter överenskommelse.

Läs mer på www.stjarnkliniken.com

Sanna Dahlström

Dipl. hälsocoach, Cert. massageterapeut
011-159595
sanna@stjarnkliniken.com[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]